Aleksandra Krupa – Dietetyk kliniczny, psychodietetyk.
Dyplomowany dietetyk oraz psychodietetyk z wykształceniem uzyskanym na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu oraz Uniwersytecie SWPS (studia podyplomowe z psychodietetyki), aktualnie studentka kierunku lekarskiego.
Doświadczenie zawodowe zdobywałam już na studiach (przyjmując pacjentów w poradni studenckiej), w późniejszym czasie pracując zarówno na oddziale szpitalnym, jak i w poradni rehabilitacji kardiologicznej. Miałam również okazję przeprowadzać warsztaty edukacyjne (m. in. dla osób starszych).
Współpracując z pacjentami zawsze korzystam z rzetelnych danych medycznych (Evidence Based Medicine) oraz wiedzy na temat korelacji psychiki ludzkiej z zachowaniami żywieniowymi. Do każdego pacjenta podchodzę w sposób holistyczny, a moje jadłospisy są indywidualnie dopasowane do danej osoby. W kręgu moich zainteresowań szczególne miejsce zajmuje edukacja żywieniowa w chorobach metabolicznych (otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, dyslipidemie). Jeśli pragniesz innego podejścia do zmiany stylu życia niż restrykcyjne diety i zakazy myślę, że trafiłeś na odpowiednią osobę.
Prywatnie dużo radości odnajduję w eksperymentowaniu w kuchni, długich spacerach z moim psem Rufusem, praktykowaniu jogi i jeździe konnej.